vineri, 20 februarie 2009

"Cluj, chitari, Vama Veche" unveiled

La cererea cititorilor, pe canale specifice, mă simt obligat să dezvălui provenienţa sintagmei "Cluj, chitări, Vama Veche".

Iniţial, a apărut cu scopul de a descrie o tipă care învăţa la Cluj, cânta la chitară diverse piese printre care şi de la Vama Veche. Scopul iniţial era băşcălie la adresa tipei respective. Evident, la mine a ajuns de la Vic (dar mi-a confirmat acum că a pornit de la altcineva).

Cu timpul, "Cluj, chitari, Vama Veche" a devenit o stare de spirit, oarecum tot başcălie, dar nu neapărat cu sens negativ. Să le luăm pe rând:
- Cluj - un oraş cu o imagine deosebită (să zicem boem, deşi nu e neaparat cazul, dar în contextul astă partea aia e luată în considerare - oricum încă nu am fost în Cluj, dar îmi voi rezerva un weekend pentru asta în viitorul apropiat:) )
- chitări - ce să zic, obiectul fizic sau muzică la chitară (LIVE)
- Vama Veche - stare care ţi-o induce MUZICA şi UNIVERSUL MUZICII de la Vama Veche - totuşi trebuie luate în calcul doar primele 2 albume (Nu am chef azi şi Vama Veche) şi trebuie să se facă abstracţie de imaginea de bucureştean arogant a lui Tudor Chirilă care nu mi s-a părut niciodată că ar avea legătură cu muzica pe care o cântă

Ce m-a făcut sa-mi amintesc de asta?
Ei bine, săptămâna trecută era planificată o ieşire la bere cu scopul de a discuta chestii legate de WoW (mda, ştiu, boring :) ), dar până la urmă nu am mai ieşit în oraş ci am rămas acasă la cei cu care trebuia să ne întâlnim. Întâmplător, tipul tocmai primise o chitară electrică de ziua lui. S-a cam uitat de ce trebuia să discutăm iniţial, au mai venit şi alţii care nu aveau nici o legătură cu discuţia dar care ştiau să cânte la chitară şi a ieşit un super chef cu VST, Hendrix, Amintire cu haiduci, Cenaclul flacăra.

A fost unul dintre cele mai tari chefuri din ultimii ani, mi-au amintit de chefurile de demult.

Abia aştept următorul, merg cu vioara. :)

3 Comments:

opink said...

corectie: nu a primit chitara de ziua lui, ci boxa :)
in rest...mai pot adauga frumusetea drumului de intoarcere :), cu polei si shaworma :)

Alex Neamtu said...

cat mai tii minte din el.. :)

Anonim said...

deci cand mai vii cu vioara ? :)
opink