vineri, 17 octombrie 2008

Romania - Paradisul Rasismului şi Xenofobiei

În fiecare zi observ că trăiesc într-o ţară rasistă şi xenofobă. E foarte grav că suntem aşa, însă cea mai mare problemă este faptul că nu ne dăm seama. Românii nu ştiu ce înseamnă aceste două cuvinte. Pentru a rezolva o problemă trebuie să o conştientizezi mai întâi, nu-i aşa?

XENOFOBÍE s.f. Ură faţă de străini şi faţă de tot ce este străin. – Din fr. xénophobie.

RASÍSM s.n. Teorie social-politică care susţine inegalitatea biologică şi intelectuală a raselor umane. – Din fr. racisme.

Cum spunea şi Theo de la Cafe Deco, dacă întrebi un român dacă e rasist îţi zice că nu are nimic cu negrii (deşi, ca să fim sinceri, cam avem). Asta ar fi prima greşeala. Pentru români rasismul e ura faţă de negri, nu faţă de rasele umane diferite de noi.

Deşi recunosc că şi eu am oarecare prejudecăţi faţă de rromi şi îi înţeleg oarecum pe români că au o problemă cu aceeştia, mă surprinde faptul că nu îşi dau seama de faptul că acest lucru nu e decât rasism.

Toată lumea zice că soluţia pentru a scapa de rromi ar fi să-i împuşcăm sau să-i castrăm. Ce+ar fi să ne amintim ce a făcut Hitler, ce-ar fi dacă spaniolii şi italienii au face asta românilor?

Ne uităm la italieni şi la spanionli că îi consideră pe toţi românii hoţi şi violatori, dar nu vedem faptul că şi noi facem acelaşi lucru cu ţiganii. Dacă vezi un ţigan îl judeci din prima ca fiind hoţ şi treci pe cealaltă parte a străzii. Dar dacă străinii fac acelaşi lucru românilor nu putem să-i înţelegem.

Pe de altă parte, dacă un român vede o persoană de culoare pe stradă, în metrou, oriunde... ce zice? "Uite maimuţa!" Ce spune asta despre noi?

Apoi, homosexualii. Ce părere avem despre ei? Ne ferim pe cât posibil, facem glume, cei din Noua Dreaptă chiar se duc şi le dau în cap. Şi culmea, ce fac homosexualii? Aşteaptă să te întorci cu spatele şi te ... ? În plus ne deranjează că homosexualii fac parade în care luptă pentru drepturile lor. De ce ne deranjează, dacă pe noi nu ne interesează că autorităţile şterg pe jos cu drepturile noastre şi noi nu facem altceva decât să ne plîngem ar trebui ca toată lumea să facă la fel?

Adevărul e că noi nu dăm doi bani pe Drepturile Omului. Bine, nu dăm doi bani pe Drepturile Omului nici când vine vorba de noi.

Nu ştim ce înseamnă toleranţa. Tot ce e diferit de noi e rău.




0 Comments: